Najčešća pitanja

Kako mogu prepoznati koji model playstationa posjedujem?

Da bi ste to otkrili morate pogledati na stražnju stranu konzole na kojoj se nalazi naljepnica sa oznakom modela. Oznaka počinje sa “SCPH” iza koje slijedi broj koji kazuje o kojem modelu se radi.

Imam instaliran chip ali ne mogu pokrenuti kopije ?

Razloga za to može biti mnogo. Ukoliko se radi o starijem uređaju najvjerojatnije je u pitanju laser koji sa vremenom gubi svoje osnovne tehnike karakteristike pa nastaju slični problemi. Postoji mogućnost i da su diskovi prljavi i izgrebani pa otežavaju učitavanje.

Zašto su neke igre crno – bijele?

Igre koje su crno-bijele namjenjene su američkom tržištu koje ima drugačiji standard (NTSC) od europskog (PAL). Pošto neki TV uredjaji ne podržavaju NTSC standard dolazi do toga da slika bude crno-bijela. Taj se problem rješava kupovinom RGB kabela.

Zašto ne mogu gledati DVD filmove na Playstation 2?

Odgovor na ovo pitanje moete potražiti pod pitanjem iznad.

FAQ najčešća pitanja

Kako mogu spojiti Playstation na TV koji nema SCART ulaz ?

Ako vaš TV uređaj nema SCART ulaz pogledajte da li imate A/V CHINCH ulaz. A/V ulaz čine dva ili tri CHINCH ulaza, žuti – video te crveni i bijeli – audio. Ako ni to nema vaš TV potrebno je kupiti RF modulator te spojiti Playstation na antenski ulaz.

Kupili smo novi Playstation ali nam kopirane igre ne rade?

Da biste mogli igrati kopirane igre potrebano je instalirati chip u uređaj. Glavna namjena chipa je da vam omogući igranje uvoznih originala (original igre iz Amerike ,Japana i sl. ne rade na europskim Playstationima) i da biste mogli igrati kopije original igara koje posjedujete.